07-05-08

Vergeten Koreaan verhongert

kurily-mapa-n'Vergeten' Noord-Koreaan verhongert

Op het Russische eiland Sachalin is een Noord-Koreaan verhongerd. Het Noord-Koreaanse houtbedrijf dat hem voor het werk naar Sachalin heeft gestuurd, was vergeten hem eten te sturen.

Dit hebben de Russische autoriteiten woensdag laten weten. De verhongerde Koreaan werd bij een Russische inspectie ontdekt. Hij moest machines bewaken op een plek waar de Noord-Koreanen waren gestopt met het kappen van bomen.

16:34 Gepost door tapis in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-05-08

Stormvaste paraplu

paraplu umbrellaStormbestendige paraplu

Amerikaanse vinding kan fietser door Hollandse storm helpen.
Niets vervelender dan fietsen door een zuidwesterstorm met de koude regen tegen je voorhoofd. Met een paraplu fietsen kan levensgevaarlijk zijn of bij stevige wind zelfs onmogelijk. Even bellen zit er dan ook niet in, want de wind giert onweerstaanbaar over de microfoon.

Met een nieuwe Amerikaanse vinding kan dat verleden tijd zijn. De
nubrella is een paraplu die als een bubbel om je hoofd en schouders zit. De plu zit met banden aan je schouders gebonden, dus je kunt je handen veilig aan het stuur houden. Bovendien belemmert hij het zicht niet; het is juist de bedoeling dat je er doorheen kijkt. En vanwege de bolle vorm kan de wind er ook geen grip op krijgen.

Bestellen
De plu is te bestellen via de site voor de schappelijke prijs van $49,99, zo'n 32 euro. Daar komt wel nog $9,95 verzendkosten bij.
Eén belangrijk nadeel: het bestelformulier verwerkt alleen bestellingen binnen de Verenigde Staten en Canada. Maar misschien als je
een verzoek indient, dat de bedenkers van de paraplu, Design2success, ook bereid zijn een exemplaar naar Nederland te verschepen

19:00 Gepost door tapis in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

fietsdief vrij door bevalling vrouw

fietsendief
Haagse fietsendief vrij door bevalling vrouw

Een 41-jarige Hagenaar is nadat hij maandag werd aangehouden voor fietsendiefstal snel naar huis gestuurd, omdat zijn vrouw aan het bevallen was. Hij krijgt nog wel een proces-verbaal, meldt de politie dinsdag.

De man werd rond 16.30 uur aangehouden omdat hij op Hooftskade in zijn woonplaats op een damesfiets zonder slot reed. De fiets bleek eerder op de dag te zijn gestolen van de Prinsegracht. Op het politiebureau vroeg de man of hij naar huis mocht bellen, omdat zijn vrouw hoogzwanger was. Het bleek dat haar weeën waren begonnen, waarop de man eerder werd vrijgelaten.

De fiets wordt teruggegeven aan de eigenaar, meldt de politie.

18:07 Gepost door tapis in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

caravan bolt het af met toerist op toilet

caravanCaravan rolt helling af met toerist op toilet

Een Duitse toerist zat rustig op toilet in zijn caravan toen alles plots in beweging kwam. Het gevaarte rolde een helling af. Jürgen Winkler (48) kwam er met de schrik en een paar schrammen vanaf nadat de caravan tot stilstand kwam tegen een lantaarnpaal in Oostenrijk waar hij op vakantie was. Winkler zat nog steeds op toilet toen de brandweermannen kwamen om de caravan los te trekken. "Hij zat lijkbleek op het toilet", vertelt een brandweerman. "Hij had gewoon een paar schrammen opgelopen." De man was volgens een ooggetuige in shock.

16:56 Gepost door tapis in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

café serveert afwasmiddel

afwasmiddelNieuw-Zeelands café serveert afwasmiddel

Een Nieuw-Zeelands café heeft een gast en een personeelslid het ziekenhuis in geholpen door afwasmiddel te verkopen als bisschopswijn. De vergissing kwam tot stand doordat het afwasmiddel geleverd was in een vat waar voorheen de navulling van de wijndrank 'Mountain Thunder' in zat.

Een gast nam een slok van het door haar bestelde drankje en spoog het vrijwel direct uit. Een serveerster, die vervolgens aanbood het drankje ook te proeven, reageerde op dezelfde wijze. Beide dames werden naar het ziekenhuis gebracht, waar bleek dat vooral de serveerster brandwonden had opgelopen in haar keel en slokdarm.

Het incident voltrok zich vorig jaar in Queenstown op het Zuidereiland, maar werd pas dinsdag gemeld door de krant de Southland Times. Het café heeft schuld bekend en hoort volgende maand van de rechter wat deze zeperd het bedrijf gaat kosten.

15:49 Gepost door tapis in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-05-08

de vreemde trek van zwangeren

ZwangerFietsen
Zwangeren hebben trek in zeep

Driekwart van de zwangere vrouwen heeft de behoefte aan vreemde snacks.

Het meeste snakken de mothers-to-be naar chocolade, snoep en ijs. Maar ook tonijn met banaan en augurken met pindakaas zijn zeer in trek. Eénderde heeft zelfs wel eens trek in kool, tandpasta, zeep en spons.

Vreemde vookeuren

Er is volgens het centrum voor zwangerschap en voeding van de universiteit van Scheffield een duidelijke stijging in vergelijking met vijftig jaar geleden. Toen had slechts dertig procent zulke vreemde voorkeuren. Dit komt volgens het centrum vooral door het enorme voedselaanbod van tegenwoordig.

17:53 Gepost door tapis in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

wagen met ECHTE pk's

paardenwagen
Nieuwe wagen rijdt op echte paardenkracht

Het spreekwoord 'het paard achter de wagen spannen' is door ene Abdolhadi Mirhejazi uit de oliestaat Dubai wel erg letterlijk genomen. De man heeft een soort auto gebouwd die louter door paardenkracht wordt aangedreven, zij het dan wel slechts één pk. Mirhejazi doopte zijn voertuig om tot de Naturmobil, met als krachtbron een paard dat in het voertuig en achter de bestuurder staat. Door op een band te lopen, zet het paard de wagen in beweging.

Patent
Het frame van het voertuig is gebouwd uit licht polycarbonaat, een soort van kunststof dii doorzichtig en erg sterk is, met daarover doorzichtig plastiek. Zo kan het voertuig een snelheid van 80 km per uur bereiken, al is de gemiddelde snelheid slechts 20 kilometer per uur. Mirhejzai, die uit Iran komt en daar ook patent heeft aangevraagd voor zijn Naturmobil, heeft ruim 2 jaar aan de ontwikkeling van het voertuig gewerkt. Het paard staat op een loopband van fiberglas en produceert genoeg kracht om de 300 kilo wegende Naturmobil vooruit te krijgen.

Extra accu
Daarnaast wordt er ook genoeg extra energie opgewekt om een kleine accu op te laden, waarmee de verlichting en het elektrisch systeem kan worden gevoed. Die accu kan ook dienen om de kar verder te laten rijden als het paard moe is. Dat laatste wordt zelfs aangegeven via een sensor, die de lichaamstemperatuur van het paard mee. Is die te hoog, wordt de loopband automatisch gestopt en kan het paard zo'n 20 minuten uitrusten. De accu neemt dan automatisch zijn taak over.

De Naturmobil staat op zes motorfietsbanden. Voor de hygiëne is het voertuig uitgerust met een uitwerpselen- en urinevanger, kwestie van ook wat aan de diervriendelijkheid te denken.

16:30 Gepost door tapis in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende