18-04-06

eerlijke dakloze

Dakloze geeft 900 dollar terug aan rechtmatige eigenaar

Een dakloze man die naar blikjes zocht tussen de afvalzakken, vond behalve afval ook een portefeuille met daarin meer dan 700 euro. De dakloze bracht de portefeuille met al het geld terug naar eigenares Kim Bogue.

De eigenares werkt als conciërge in een overheidsgebouw en merkte vorige week dat haar portefeuille weg was. “Ik bad tot God dat hij me helpen zou,” aldus Kim. “Ik dacht dat ik mijn geld en creditkaarten nooit zou terugzien.” Het meisje spaarde al haar geld voor een reis naar haar geboorteland Thailand.

Maar enkele dagen later vond de dakloze man, die anoniem wenst te blijven, de portefeuille tussen het afval. Hij gaf de geldbuidel aan Sherry Wesley, die in een naburig gebouw werkt. “Hij kwam hier binnen met een pak geld en de portefeuille. 'Dit is van iemand die hier ergens werkt', zei hij, en of ik het kon teruggeven aan de eigenaar,” vertelt Sherry.

“Hij heeft in elk geval een goed hart. Als iemand anders het gevonden had, had ik mijn geld nooit teruggezien,” aldus Kim, die de man een beloning van 80 euro gaf.

19:43 Gepost door tapis | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

*** da's waar, weinigen zouden het geld terugbrengen

Gepost door: Borriquito | 18-04-06

De commentaren zijn gesloten.