18-04-06

verkeerslichten met afstandsbediening

Boete voor man die verkeerslichten controleerde met afstandsbediening

De Amerikaan Jason Niccum kwam onveranderlijk te laat aan op zijn werk – tot hij een manier vond om de verkeerslichten te manipuleren. De man kocht een infrarood toestel op eBay, waarmee hij van op een afstand het rode licht op groen kon laten springen.

“Op die manier geraakte ik veel sneller op mijn werk. In de twee jaar dat ik het toestel gebruikte, heb ik er zeker meer winst uitgehaald dan de 40 euro boete die ik nu moet betalen”, aldus Jason uit Longmont, Colorado.

Het toestel Opticon is gelijkaardig aan het toestel dat Amerikaanse brandweerlui gebruiken om het licht te veranderen wanneer ze op weg zijn naar een noodgeval. Het toestel stuurt een infrarode puls naar het verkeerslicht, waarna het groene licht op rood springt of omgekeerd. De reparateurs, die regelmatig op dezelfde plekken het verkeerslicht moesten controleren, merkten op dat bij problemen steeds dezelfde witte Ford passeerde.

Met enig opsporingswerk wist de politie de bestuurder van de witte Ford te vinden. “Ik ben altijd te laat,” gebruikte Jason als excuus, toen de politie het apparaat in beslag nam

17:32 Gepost door tapis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.