19-04-06

Belgen hebben plezier tussen de lakens

Belgen hebben plezier tussen de lakens

Oostenrijkers hebben meer plezier in seks dan mensen uit 28 andere landen van de wereld. België doet het met een vierde plaats in de ranglijst meer dan behoorlijk. De universiteit van Chicago maakte de lijst vandaag bekend in de krant Chicago Sun-Times.

Het team van socioloog Edward O. Laumann onderzocht een groep mensen tussen de veertig en tachtig jaar. De onderzoekers stelden 27.500 mensen vragen over hun lichamelijke en emotionele bevrediging in bed.

Belgen net naast podium
Uit de resultaten blijkt dat 80 procent van de Oostenrijkse mannen vindt dat ze een goed seksleven hebben. De Oostenrijkse vrouwen zijn met 63 procent redelijk tevreden over hun seksleven.

De Spanjaarden bekleden de tweede plaats, 73 procent van de ondervraagde Spaanse mannen looft hun seksleven en 63 procent van hun vrouwen beaamt dit. Op de derde plaats staat Canada. De Belgische mannen en vrouwen vallen net naast het podium: 64,6 procent van de Belgen vindt dat hun seksleven optimaal is.

Dominante mannen niet in trek
Volgens socioloog Laumann is er een link tussen de manier waarop vrouwen worden behandeld door mannen en hun seksleven. In landen waar vrouwen en mannen als gelijken worden behandeld is de tevredenheid over hun seks groter dan in landen waar mannen dominant zijn. Met deze gedachte onderstreept hij de lage cijfers van de Aziatische landen Japan, Taiwan, Indonesië en China.

In het Verre Oosten hechten vrouwen vaak geen betekenis aan seks. "Zij zien seks eerder als een plicht", aldus Laumann. Volgens de socioloog vindt 30 procent van de Chinese vrouwen seks zelfs vies. Laumann en zijn mede-onderzoekers waren geïnteresseerd in mensen boven de veertig omdat seks dan niet meer gezien wordt als een vorm van voortplanting.

20:17 Gepost door tapis | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

*** volgend jaar beter zullen we maar denken :-)

Gepost door: Borriquito | 19-04-06

De commentaren zijn gesloten.