19-04-06

Gouden horloge... en dan C4

Gouden horloge én C4 in enkele minuten tijd

Je zal het maar meemaken: een gouden horloge ontvangen voor 25 jaar trouwe dienst bij het bedrijf waar je werkt en minuten later je C4 overhandigd krijgen. Trouwe werkneemster Shirley Ogden, die al die tijd het beste van zichzelf gaf bij matrassenfabrikant Hilding Anders, belandde in een vingerknip van de hemel in de hel.

Emotionele rollercoaster
De dag begon nochtans uitstekend voor Shirley. Ze werd in de bloemetjes gezet door directeur Luddington, die haar een hardwerkende waardevolle teamspeler noemde. Omdat ze zich al die jaren zo flexibel opstelde, kreeg ze uit zijn handen een gouden horloge overhandigd.

Minuten later werd de vrouw echter naar zijn bureau ontboden. Met het applaus van haar collega's nog in het achterhoofd voelde ze zich de koning te rijk. Tot ze uit zijn mond te horen kreeg dat ze samen met elf andere werknemers op een zwarte lijst stond en er voor haar geen toekomst in het bedrijf meer weggelegd was. Te weinig flexibel, luidde de uitleg. Daar stond ze dan, met in de ene hand haar gouden horloge en in de andere hand haar ontslagbrief.

"Vernederend"
"Een schande", noemt de 49-jarige Ogden de manier waarop ze behandeld geweest is. Ze wil haar ontslag nu aanvechten voor de rechtbank. "Dit was zo vernederend voor mij. Ik ben door zoveel emoties gegaan dat ik nu geen gevoelens meer over heb."

Luddington geeft toe dat de timing van het ontslag misschien wel wat beter kon. "Mevrouw Ogden heeft voor andere posten in het bedrijf gesolliciteerd, maar werd niet goed genoeg bevonden. Haar ontslag slaat volledig los van het feit dat ze al die jaren op een bevredigende wijze voor ons gewerkt heeft."

15:40 Gepost door tapis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.