21-04-06

bier verzacht menopauze

Bier verzacht menopauze

Vrouwen die te kampen hebben met de ongemakken van de menopauze zijn binnenkort wellicht geholpen met een frisse pint bier. Experts in Tsjechië werken momenteel aan een biersoort die speciaal gebrouwen wordt voor vrouwen die last hebben van opvliegers, slaapproblemen en andere ongemakken van de menopauze.

Fyto-oestrogeen
Het bier met een laag gehalte aan calorieën en alcohol, dat ontwikkeld wordt door een onderzoeksinstituut in Praag, bevat een verhoogde concentratie aan fyto-oestrogeen. "Dat is een plantaardige vorm van het hormoon oestrogeen dat vaak ontbreekt bij vrouwen in de overgang", zegt de directeur van het instituut, Karel Kosar.

Fyto-oestrogeen is terug te vinden in hop en gerst. Beide plantensoorten worden in verschillende biersoorten gebruikt. Volgens Kosar kunnen brouwerijen het speciale bier produceren door de concentratie van deze ingrediënten te verhogen.

Testen
Een gynaecoloog die samenwerkt met het instituut heeft positieve resultaten gerapporteerd na klinische testen met het bier op twintig vrouwen. De vrijwilligsters dronken gedurende twee maanden elke avond drie deciliter van het bier en ondervonden minder hinder van hun menopauze.

18:29 Gepost door tapis | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

? En wat doen ze met de gevolgen voor de lever en het mogelijke vervallen in een verslaving?

Gepost door: kritische lezer | 21-04-06

Dat heb je toch helemaal zelf in de hand dacht ik zo!

Gepost door: Maja | 22-08-08

De commentaren zijn gesloten.