21-04-06

Noorse krijgt reclame voor eigen zerk

Noorse krijgt reclame voor eigen grafsteen

 

De Noorse dame Solveig Gronstad kreeg een brief van de begrafenisondernemer Ellinggard Steinindustri met het aanbod haar naam al op een grafsteen te laten graveren. De 75-jarige was gechoqueerd en niet in het minst dat de brief geadresseerd was aan haar nakomelingen. "Door een overlijdensbericht in de krant is ons ter ore gekoemn dat uw dierbare is overleden, waarvoor ons diepste medeleven," staat te lezen in de brief volgens de Noorse krant Aftenposten.

In de brief stond vervolgens het aanbod om de naam van de overledene te graveren in een grafsteen voor het spotprijsje van 473 euro. Aan de Noorse krant Hamar Arbeiderblad vertelde de vrouw: "Ik was in shock na het lezen van de letter. Ergens is het wel tragikomisch, maar ik vind het toch vooral erg dat zo'n brieven verstuurd worden. Dat zouden ze écht niet mogen doen."

Het bedrijf excuseerde zich: "Het is een spijtig incident en het zou niet mogen gebeuren. Er rest ons niets anders dan u onze excuses aan te bieden. Waarschijnlijk gaat het om een vergissing en is er een andere dame gestorven met dezelfde naam," aldus de woordvoerder Per Einar Ellinggard.

17:06 Gepost door tapis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.