26-04-06

Japanner met 17 maîtresses

Japanner verduistert geld om 17 maîtresses te onderhouden

Een 56-jarige Japanner is veroordeeld tot een gevangenisstraf van elf jaar omdat hij enorme bedragen van het bedrijf van zijn werkgever overschreef naar zijn eigen rekening. Het geld gebruikte hij om zijn extravagante levensstijl te financieren en zijn 17 maîtresses te onderhouden.

Masaaki Matsubayashi, ex-verantwoordelijke van de groepsverzekering van de industriële bakkerijgroep Shikishima Baking, werd schuldig bevonden aan het verduisteren van 979 miljoen yen (bijna 7 miljoen euro) tussen december 2000 en mei 2005. Tijdens het proces bekende hij geen spijt te hebben tegenover de slachtoffers van zijn fraude. De 7.000 leden van de groepsverzekering zag hij als de sponsors van zijn zeventien maîtresses.

Eigenlijk werd hij verdacht van het stelen van 1,9 miljard yen (13 miljoen euro) sinds 1990 maar omdat een deel van de feiten al verjaard waren, werd Matsubayashi niet voor de totale fraude veroordeeld. "De beschuldigde is de slaaf van zijn passie geworden. Er is geen enkele reden om vergevingsgezind te zijn voor zo'n egoïsme", aldus rechter Shinichiro Ito.

De dag voor zijn arrestatie in juli vorig jaar is de echtgenote van Matsubayashi na 31 jaar huwelijk van haar man gescheiden. De moeder van Matsubayashi kondigde al aan dat ze weigert haar zoon in huis te nemen als hij zijn gevangenisstraf heeft uitgezeten. "Zijn maîtresses moeten maar voor hem zorgen", zei ze aan tv-zender.

16:10 Gepost door tapis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.