28-04-06

Code "Da Vinci"-rechter gekraakt

Code van ‘Da Vinci’-rechter gekraakt


Een geheime code, door de rechter verborgen in het vonnis over The Da Vinci Code, is reeds gekraakt. Deze keer verbergt de code geen eeuwenoude informatie, maar wel een vreemde verwijzing naar een admiraal van de Royal Navy, de Britse marine.

Rechter Peter Smith, die het plagiaat-proces tegen schrijver van The Da Vinci Code Dan Brown leidde, maakte gebruik van de mysterie van het boek om zijn eigen mysterie te creëren. Een advocaat merkte op dat enkele letters in het 71 pagina’s tellende vonnis schuinsgedrukt stonden. Alle schuine letters achter elkaar vormden de regel:
'SmithycodeJaeiextostpsacgreamqwfkadpmqz'.

Advocaat Dan Tench ontdekte de code erachter: de rechter gebruikte de Fibonacci-reeks, een wiskundige reeks getallen waarover sprake is in het beroemde boek van Dan Brown. “Na veel vallen en opstaan vonden we toch een formule die klopte. De rechter verborg op die manier de zin “Jackie Fisher, who are you? Dreadnought.’

Jackie Fisher was een admiraal bij de Royal Navy, die in de 19e eeuw het idee voor een gigantisch oorlogsschip uitwerkte. Het schip werd de HMS Dreadnought (‘Vreest Niets’) genoemd. De rechter, die bekend staat als een marineliefhebber, liet reeds weten dat de advocaat het bij het rechte eind had.

17:19 Gepost door tapis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Computervirus !!!

Computervirus gijzelt bestanden

Er is weer een virus opgedoken dat losgeld vraagt van de gebruiker voor het vrijgeven van ‘gegijzelde’ bestanden. Beveiligingsbedrijf Sophos waarschuwt voor het nieuwe virus, dat ermee dreigt elk half uur een bestand te gijzelen tot 10,99 dollar is overgemaakt naar de juiste rekenening. Eens betaald, beloofd het programma zichzelf te vernietigen en de bestanden vrij te geven.

De maker van het virus jaagt hiermee surfers de stuipen op het lijft, die vaak snel het losgeld betalen om erger te voorkomen. Onschuldige internetters worden steeds vaker afgeperst en bedreigd, meent het bedrijf. Een woordvoerder van Sophos wees er ook op hoe belangrijk het is om reservekopieën te maken van belangrijke programma’s en bestanden.

In maart stuitte hetzelfde bedrijf op een vergelijkbaar virus, dat bestanden versleutelde en 300 dollar vroeg in ruil voor het wachtwoord waardoor de informatie weer toegankelijk werd.

14:02 Gepost door tapis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-04-06

Op schoolreis naar gesloten pretpark

Schoolreisje naar gesloten pretpark

De leerlingen van de O’Brien middelbare school in Washoe, Californië, moesten even slikken toen ze na een reis van vier uur voor de gesloten poorten van een pretpark kwamen te staan. De schooldirectie was vergeten te controleren of het park wel degelijk open was.

“Het was nogal een fiasco,” zegt woordvoerder Steve Mulvenon. “Nu hebben de leerlingen een hele dag, die met lessen of wat dan ook gevuld kon worden, verspild aan een nutteloze uitstap.” Het reisbureau, dat de uitstap organiseerde was vergeten het schema van het pretpark te raadplegen. Maar ze hebben beloof de uitstap terug te betalen en ze bieden ons gratis een nieuwe uitstap aan.”

“Het was vooral erg voor de kinderen. Nu moeten ze nog een maand wachten voor ze naar het park kunnen, en misschien kunnen ze dan niet allemaal mee..,” zegt vader Jeff Wood.

18:24 Gepost door tapis | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

26-04-06

Japanner met 17 maîtresses

Japanner verduistert geld om 17 maîtresses te onderhouden

Een 56-jarige Japanner is veroordeeld tot een gevangenisstraf van elf jaar omdat hij enorme bedragen van het bedrijf van zijn werkgever overschreef naar zijn eigen rekening. Het geld gebruikte hij om zijn extravagante levensstijl te financieren en zijn 17 maîtresses te onderhouden.

Masaaki Matsubayashi, ex-verantwoordelijke van de groepsverzekering van de industriële bakkerijgroep Shikishima Baking, werd schuldig bevonden aan het verduisteren van 979 miljoen yen (bijna 7 miljoen euro) tussen december 2000 en mei 2005. Tijdens het proces bekende hij geen spijt te hebben tegenover de slachtoffers van zijn fraude. De 7.000 leden van de groepsverzekering zag hij als de sponsors van zijn zeventien maîtresses.

Eigenlijk werd hij verdacht van het stelen van 1,9 miljard yen (13 miljoen euro) sinds 1990 maar omdat een deel van de feiten al verjaard waren, werd Matsubayashi niet voor de totale fraude veroordeeld. "De beschuldigde is de slaaf van zijn passie geworden. Er is geen enkele reden om vergevingsgezind te zijn voor zo'n egoïsme", aldus rechter Shinichiro Ito.

De dag voor zijn arrestatie in juli vorig jaar is de echtgenote van Matsubayashi na 31 jaar huwelijk van haar man gescheiden. De moeder van Matsubayashi kondigde al aan dat ze weigert haar zoon in huis te nemen als hij zijn gevangenisstraf heeft uitgezeten. "Zijn maîtresses moeten maar voor hem zorgen", zei ze aan tv-zender.

16:10 Gepost door tapis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

bonen zonder winderigheid

Wetenschappers kweken bonen zonder winderigheid

Venezolaanse wetenschappers proberen bonen te kweken die geen winderigheid veroorzaken. De vorsers van de universiteit van Caracas hebben twee soorten bacteriën ontdekt die winderigheid na bonenconsumptie grotendeels kunnen verhelpen.

Alle bonen
De Lactobacillus casei en de Lactobacillus plantarum zouden een neutraliserende werking hebben waardoor de winderigheid afneemt. Producenten zouden deze bacteriën kunnen toevoegen aan alle soorten bonen.

13:48 Gepost door tapis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-04-06

Naakte man vast in schoorsteen

Naakte man zit vijf uur vast in schoorsteen

Michael Urbano was zijn sleutels vergeten. Het was zaterdag in de vroege ochtenduurtjes en hij wou naar binnen. De 23-jarige besloot zwarte Piet te spelen en via de tvkabel de schoorsteen op het huis van zijn stiefmoeder af te dalen. Helaas voor hem brak de kabel waardoor hij een stuk naar beneden viel. Alweer had Urbano geen geluk: hij kwam vast te zitten in het laatste stuk van de schoorsteen.

Een buur hoorde zijn 'zwakke, verontrustende' hulpkreten, waardoor hij na vijf uur door een brandweerman bevrijd kon worden. "De man was poedelnaakt. Hij had zijn kleren uitgedaan om te verhinderen dat hij ergens zou blijven haperen. Nu hebben we zijn kleren wel teruggevonden, dus dat deel van het verhaal klopt alvast." Wel wist de politie te melden dat de man niet dik was, maar wel gespierd. "Hij speelde vroeger football, hij is dus niet bepaald smal."

Lang kon de jongeman niet van zijn vrijheid genieten: hij werd meteen weer opgepakt omdat de politie hem verdenkt van drugsgebruik.

20:02 Gepost door tapis | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Bliksem doodt biddende kinderen

Bliksem doodt vijf biddende kinderen in Mexico

Vijf kinderen zijn in de Mexicaanse stad Santa Maria del Rio gedood door de bliksem toen ze bij een metalen kruis aan het bidden waren. Dat heeft de krant El Norte maandag bericht.

De kinderen, in de leeftijd van negen tot zestien jaar, waren zondag op een heuveltop aan het bidden toen de bliksem in het metalen kruis insloeg. „De bliksem doodde hen onmiddellijk”, aldus een woordvoerder van het Rode Kruis. Enkele andere kinderen raakten gewond.

16:59 Gepost door tapis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende