17-05-06

Ijsberg laten overbrengen

Waterbedrijf overweegt ijsbergen naar Londen te verslepen

Thames Water, het grootste waterbedrijf van Groot-Brittanni‘, overweegt ernstig de mogelijkheid om ijsbergen van Antarctica naar Londen te verslepen, om de schaarste te verhelpen als gevolg van de droogte. Dat bericht The Times woensdag.

"We moeten alle mogelijke alternatieven bestuderen, incluis het overbrengen van ijsbergen van Antarctica en het veroorzaken van neerslag", verklaarde Richard Aylard van Thames Water, dinsdag op een vergadering in Londen. Veel mensen kunnen dit idee debiel vinden, maar Aylard wil de gedachte niet uitsluiten.

Thames Water, een dochterbedrijd van de Duitse nutsgroep RWE, behandelt water voor 13 miljoen consumenten en levert drinkwater aan nog eens 8 miljoen anderen in Zuid-Engeland, de hoofdstad Londen incluis.

Rantsoen
De huidige droogte kan uitgroeien tot de ergste sedert een eeuw in Engeland. Voor het eerst in 10 jaar heeft de regering maandag een van de 23 Britse watermaatschappijen toestemming verleend om gedurende zes maanden de watervoorziening te rantsoeneren.

Het Britse milieuagentschap luidde eerder deze week de alarmbel voor de Londenaars. Volgens het overheidsorganisme moet ook Thames Water zo snel mogelijk bijzondere machtigingen vragen om de waterbevoorrading van haar cliënten te kunnen rantsoeneren.

13:55 Gepost door tapis | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

*** zullen ze dan toch het beste doen in de winter zeker
anders zou hij veel gesmolten zijn bij aankomst denk ik :-)

Gepost door: Borriquito | 17-05-06

De commentaren zijn gesloten.