27-05-06

Voor dood achtergelaten, levend terug

Voor dood achtergelaten alpinist levend gevonden op Everest

Een voor dood achtergelaten Australische bergbeklimmer is door zijn collega's levend teruggevonden in de buurt van de top van de Mount Everest.

Kort nadat de 50-jarige Lincoln Hall samen met een team van klimmers donderdag de top had bereikt, kreeg hij een inzinking. Zijn collega-klimmers lieten hem voor dood achter omdat zij door de weersomstandigheden (-38 graden Celsius) vreesden voor hun eigen leven. Hall slaagde er echter op eigen krachten in verder af te dalen naar een basiskamp op 6.400 meter hoogte.

De Russische expeditieleider Alexander Abramov had de hoop al opgegeven, maar stuurde alsnog een reddingsteam toen een andere klimmer, de Amerikaans Dan Mazur, Hall de volgende dag levend had aangetroffen. Mazur gaf Hall zuurstof en thee en verwittigde het team van Abramov dat de man nog in leven was.

Volgens Duncan Chessell, woordvoerder van het begeleidingsteam in Melbourne, zou Hall in "redelijk goede conditie" zijn, maar zou hij zich nog maar weinig herinneren van wat er gebeurd is.

Het was de tweede keer dat Hall de Everest beklom. In 1984 strandde hij op 500 meter van de top.

In het team van Hall zat ook Thomas Weber, een Duitse klimmer met een visuele handicap. Weber overleefde de klim niet. Hij kwam om toen hij net voor de top moest terugkeren

11:23 Gepost door tapis | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

25-05-06

Dominee uit stripclub gezet

Dominee uit stripclub gezet

Een dominee werd uit een stripclub gezet. De club bevindt zich in een gebouw, dat vroeger diende als kerk waar de dominee preekte. Hij dacht dat het wel ok zou zijn daar om geld in te zamelen.

Maar enkele minuten nadat hij toelating had gekregen om binnen te gaan van een werknemer, werd hij eruit gegooid door de manager. “Het was nogal ironisch dat wij gevraagd werden om te vertrekken,” vond de dominee Bob Brown. “Het verliep allemaal heel beleefd en wij hebben zelf ingestemd met het verlaten van het pand. De manager wilde niet dat we de klanten storen, wat ik wel begrijp.”

De manager verklaart: “Ons beleid is dat we geen geld laten ophalen op onze eigendom. We zijn genereus, we geven al aan liefdadigheidsinstellingen. We verkiezen echter dat organisaties ons aanschrijven, in plaats van dat ze op bezoek komen.”

“De preekstoel staat er nog heb ik gezien,” voegde de priester er nog vertederd aan toe. De kerk werd in 1998 verkocht, waarna het werd omgevormd tot club.

11:33 Gepost door tapis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-05-06

regenkanon fataal

Regenkanon wordt Chinees fataal

De innovatieve manier waarmee men in China regen oproept, is een toevallige voorbijganger in het zuidwestelijke gemeente Chongqing fataal geworden.

Een volle lading zilverjodide, een chemische stof waarmee regen wordt opgewekt, kwam op het hoofd van de ongelukkige Chinees terecht, meldden staatsmedia dinsdag.

Degene die het kanon afvuurde, raakte zijn rechterarm kwijt.

14:39 Gepost door tapis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-05-06

Allergische pastoor

Pastoor allergisch aan hosties

Na een jarenlange ziekte hebben arsten bij een Engelse pastoor een allergie tegen hosties vastgesteld. Clive Barret uit het Noord-Engelse Leeds werd in de afgelopen tien jaar wegens zijn onverklaarbaar gewichtsverlies meermaals op darmkanker onderzocht, aldus The Times van zaterdag. Nu echter bleek uit een allergietest dat de pastoor geen gluten kan verdragen, een hoofdbestanddeel in hosties.

In plaats van de gebruikelijke hosties is Barret nu overgestapt naar een glutenvrije soort. "Wij christenen spreken van de wedergeboorte en voor mij is deze diagnose een nieuw begin", zei de pastoor aan de krant.

11:28 Gepost door tapis | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-05-06

Naakte bankovervaller

Naakte bankovervaller opgepakt

Een bankoverval kreeg woensdag in Burnaby in de Canadese provincie British Columbia een onverwacht einde. Een overvaller stapte rond het middaguur de bank binnen en bedreigde de aanwezige bediende. Hij kon een onbekend geldbedrag buitmaken en liep daarna naar buiten.

De overvaller vond daarna het plots nodig om zich uit te kleden. Hij probeerde spiernaakt een taxi tegen te houden. De chauffeur van een voorbijrijdende taxi wou niet stoppen voor de man. De naakte man liep daarop te voet naar een treinstation. Nog voor hij het station kon bereiken, konden gealarmeerde agenten hem tackelen en hem arresteren. De 27-jarige man, wiens naam niet werd bekendgemaakt, verschijnt volgende donderdag voor de rechter.

16:14 Gepost door tapis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

ontwaken in doodskist

Inbreker ontwaakt in doodskist

De 20-jarige Joel Fish werd gearresteerd op verdenking van inbraak, nadat hij al slapend in een doodskist in het huis van een begrafenisondernemer aangetroffen werd. De jongeman, volgens de politie onder invloed van alcohol of drugs, werd naar het ziekenhuis van Canton, New York, gebracht met snijwonden.

Debra White, vrouw van begrafenisondernemer Joe White, ontdekte ’s morgens vroeg dat er een raam in de etalage stuk was. Een eindje verder zag ze schoenen en een broek op de grond liggen, terwijl er blote knieën uit een van de doodskisten staken. De inbreker richtte voor bijna 6000 euro schade aan, vooral aan de doodskist.

13:20 Gepost door tapis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-05-06

knipperende fietsverlichting toegelaten

Fietsen met knipperende verlichting toegelaten

Deze LED-lichtjes zijn vanaf nu reglementair als fietsverlichting.
Vanaf vandaag is knipperende verlichting op fietsen toegelaten. Fietsers mogen ook kiezen of ze het licht op de fiets, op het lichaam of aan de kledij bevestigen. "Het belangrijkste is dat de fietser zichtbaar is", zegt minister van Mobiliteit Renaat Landuyt (sp.a).

Verouderd
Het is ook niet langer strafbaar om overdag zonder vast licht rondrijden. "De minister komt hiermee tegemoet aan de veranderende gewoonten bij fietsers", zegt woordvoerster Els Bruggeman. "De wetgeving was sterk verouderd en hield geen rekening met de nieuwe technologieën."

Zekerheid
De Fietsersbond is tevreden met de nieuwe wet. "Losse fietsverlichting heeft bewezen bedrijfszekerder te zijn dan vaste lichten", zegt Patrick D'haese. "Bij regen, mist en sneeuw gaat een dynamo al gauw slippen zodat de verlichting niet meer werkt. Fietsverlichting op batterijen werkt onder alle weersomstandigheden. Bovendien verhogen de knipperlichten de zichtbaarheid van de fietser."

Maximumleeftijd
Hetzelfde koninklijk besluit voorziet ook een aanpassing van het reglement voor de populaire aanhangwagens bij fietsen. De maximumleeftijd van de passagiers in zo'n wagentje wordt opgeheven. "De leeftijdsgrens van 8 jaar was vooral bedoeld om oudere kinderen aan te zetten om zelf te gaan fietsen", zegt de minister. "Maar die reglementering leverde onder meer problemen op voor jongeren met een handicap." De aanhangwagens mogen voortaan, samen met de passagier, maximum 80 kilogram wegen. Elke zitplaats in de wagen moet bovendien bescherming bieden voor handen, voeten en rug.

13:46 Gepost door tapis | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |