05-11-06

Stonehenge te druk

"Stonehenge is saai en veel te druk"

Volgens een jury van toerisme-experts van National Geographic is een bezoek aan het Britse Stonehenge "saai". De jury maakte een rangschikking van de 94 belangrijkste monumenten op de Unesco Werelderfgoedlijst. Het vijfduizend jaar oude monument kreeg een gedeelde 74ste plaats, samen met de Taj Mahal in India.

Druk
De juryleden bekeken onder meer hoe beheerders voorkomen dat toerisme hun monument schaadt. Twee snelwegen verstoren volgens de jury het uitzicht bij de prehistorische steencirkel en het is er veel te druk. Volgens de jury ligt de beste Unesco-werelderfgoedbestemming in Noorwegen. De Geirangerfjord en de Naeroyfjord hebben nauwelijks toeristische infrastructuur en trekken maar weinig reizigers.

Wereldwonder
Stonehenge is genomineerd voor de titel van Wereldwonder. Op de lijst moet Stonehenge nog twintig andere kandidaten naast zich dulden, waaronder de Chinese Muur, de Taj Mahal in India en de Machu Picchu in Peru. De lijst is opgesteld na een wereldwijde enquête, waaraan twintig miljoen mensen meededen.

10:32 Gepost door tapis in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Helemaal niet saai Ik heb deze zomer stongehenge bezocht en was zodanig onder de indruk dat ik er een montage van heb gemaakt, te zien op mijn blog
groeten

Gepost door: Manu | 05-11-06

De commentaren zijn gesloten.