10-11-06

2 dagen dood op toilet... in ziekenhuis...

Patiënt zit twee dagen dood op toilet in ziekenhuis

Het heeft bijna twee dagen geduurd voor een verdwenen patiënt in het Södersjukhuset-ziekenhuis in Stockhholm gevonden werd. De man werd dood aangetroffen op toilet. Hij was de spoedafdeling binnengekomen met hevige pijn in borstkas en buik.

De dokters namen een kijkje en besloten om hem in observatie te houden. Toen de verpleegster naar zijn kamer kwam om de eerste resultaten mee te delen, was hij spoorloos verdwenen. De eendheid werd opgetrommeld voor een zoektocht, maar niemand kon de patiënt vinden. De verpleegsters gingen er dan maar van uit dat hij zelf opgestapt was en werd uit het ziekenhuis ontslagen.

Pas twee dagen later, werd hij als bij toeval ontdekt op het toilet in de afdeling waar röntgenfoto's genomen worden. "Hij moet er al die tijd gezeten hebben, bijna twee dagen lang", zegt woordvoerder Ulrica Franzen. Zijn overlijden komt toch als een verrassing. "Hij was volledig bij bewustzijn toen hij zich hier aanmeldde en dan is permanente controle niet nodig. Of we nog beter moesten zoeken, weet ik niet. Bovendien is het ziekenhuis enorm groot en het gebeurt vaker dat patiënten op eigen intiatief opstappen."

18:37 Gepost door tapis in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.