15-11-06

ziek na 5500 liter cola...

cocaaa

Russische met slapeloosheid en maagzuur klaagt Coca Cola aan

Een Russische vrouw die op vijf jaar tijd zo'n 5000 liter coca cola naar binnen werkte, klaagt de frisdrankengigant nu aan omdat ze na al die jaren kampt met serieuze gezondheidsproblemen. Dat meldt de Britse krant The Telegraph.

De 27-jarige Natalya Kashuba dronk gedurende vijf jaar elke dag ongeveer drie liter cola. Medisch onderzoek wees uit dat de jong vrouw aan een chronische aandoening lijdt, waardoor ze constant last heeft van maagzuur. Daarnaast lijdt ze ook aan slapeloosheid.

Kashuba is naar eigen zeggen verslaafd geraakt aan de cola door een promotieactie waarbij de consument prijzen kon winnen in ruil voor coca cola-blikjes. De duizenden opblaasbare matrassen en radiotoestellen die ze in de wacht sleepte, dienden als bewijsmateriaal.

Twee Russische rechtbanken verklaren Coca Cola nu schuldig. Volgens de rechters waarschuwt de frisdrankenproducent onvoldoende over de mogelijke gezondheidsproblemen bij overmatig gebruik. Kashuba kreeg een schadevergoeding van ongeveer 91 euro.

Kashuba zelf neemt echter geen genoegen met de luttele som. Zij zet haar aanklacht verder en eist zo'n 87.000 euro van Coca Cola.

15:58 Gepost door tapis in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.