27-11-06

sint en piet bekogeld...

Sint en piet bekogeld in Den Haag

Een groep van vijftien jongeren heeft zaterdag in Den Haag Sinterklaas en zijn zwarte pieten bekogeld met strooigoed. Dat meldt de politie zondag. De kinderen van 12 tot 15 jaar oud gedroegen zich volgens de politie baldadig tijdens het sinterklaasfeest in de Loosduinsehoofdstraat in de wijk Loosduinen. Ze gooiden strooigoed terug richting de zwarte pieten. Agenten die de stoet begeleidden stelden volgens een woordvoerder orde op zaken.

De bekogeling vond plaats in een andere wijk in Den Haag als die waar twee weken geleden de kinderactiviteiten rond het sinterklaasfeest in eerste instantie werden afgelast. Dat gebeurde omdat de veiligheid van vrijwilligers en kinderen in de wijk Transvaal niet zou kunnen worden gegarandeerd. Na overleg met burgemeester Wim Deetman werd toen besloten het sinterklaasfeest in de sporthal te vieren.

14:13 Gepost door tapis in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-11-06

in Nerderland... het poepplattegrond...

Nederland pakt uit met poepplattegrond

Deventer, een stad in het oosten van Nederland, heeft een zogenaamde poepplattegrond gemaakt, waarop hondenbezitters in de stad kunnen zien waar zij hun hond los mogen laten lopen. Ook zijn twee inspecteurs aangesteld om te controleren of iedereen die zijn hond op een andere plek uitlaat, de hondenpoep netjes in een daarvoor bestemde afvalbak doet.

Overlast door hondenpoep staat al jaren in de top tien van irritaties in de stad. Daarom werd vorig jaar een taakgroep hondenpoep ingesteld, bestaande uit honden- en niet-hondenbezitters. Die moest een oplossing bedenken voor het probleem.

Uiteindelijk is het aantal losloopgebieden, waar de poep niet hoeft te worden opgeruimd, teruggebracht en zijn twee grote losloopgebieden aangewezen. Er komen meer prullenbakken om de uitwerpselen in te kunnen gooien. Overigens gaat de hondenbelasting niet omhoog.

15:33 Gepost door tapis in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-11-06

versoepeling condoomverbod?

Vaticaan overweegt versoepeling condoomverbod 

 Het Vaticaan zou, in verband met het delicate aids-thema, een versoepeling van zijn verbod op het gebruik van condooms overwegen, zo moet blijken uit een bericht woensdag in de krant La Repubblica.

Volgens de krant heeft de voorzitter van de pauselijke raad voor zielenzorg, kardinaal Javier Lozano Barragan, de paus een studie over aids en het gebruik van preservatiefjes voorgelegd. In het document wordt voorgesteld, het volledige condoomverbod voor gelovigen te versoepelen. Het gebruik van preservatieven zou ''in speciale gevallen'' toegelaten worden, bijvoorbeeld wanneer levensgevaar dreigt.

Verwacht wordt, dat Benedictus XVI eerlang een document zal publiceren met nieuwe officiële richtlijnen ter zake...

13:41 Gepost door tapis in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-11-06

Gulle kerstman onthult identiteit...

Gulle kerstman onthult identiteit

De 93-jarige Frank Peterson bedankt de 'Secret Santa' uit Kansas City voor een gift van 1.000 dollar in 2004.
Ook Katarina-slachtoffers Kenny Albritton, zijn vrouw Marita en dochtertje Zhaneta kregen briefjes van 100 dollar toegestopt.

Een onbekende kerstman schon tientallen jaren lang op straat geld aan wildvreemde mensen die duidelijk wel wat extra's konden gebruiken. Zo gaf de levensechte Santa in totaal 1,3 miljoen dollar (1 miljoen euro) weg. Maar door een ernstige ziekte moet de nu 58-jarige Larry Stewart zijn filantropische uitjes staken en onthult hij na 26 jaar lang 'Secret Santa' gespeeld te hebben, zijn identiteit.

In het begin gaf de zakenman alleen briefjes van 5 of 10 dollar. Toen zijn kabel- en telefoonbedrijf meer ging opbrengen, vergrootte hij zijn giften naar 100 dollar. Stewart kreeg in het afgelopen voorjaar te horen dat hij slokdarmkanker heeft. Hij bleek niet verzekerd voor de behandeling en moet de kosten voor chemotherapie zelf betalen. Zijn assistenten zullen dit jaar nog wel 65.000 dollar uitdelen, maar Stewart hoopt dat anderen zijn vrijgevigheid zullen overnemen.

16:29 Gepost door tapis in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-11-06

ziek na 5500 liter cola...

cocaaa

Russische met slapeloosheid en maagzuur klaagt Coca Cola aan

Een Russische vrouw die op vijf jaar tijd zo'n 5000 liter coca cola naar binnen werkte, klaagt de frisdrankengigant nu aan omdat ze na al die jaren kampt met serieuze gezondheidsproblemen. Dat meldt de Britse krant The Telegraph.

De 27-jarige Natalya Kashuba dronk gedurende vijf jaar elke dag ongeveer drie liter cola. Medisch onderzoek wees uit dat de jong vrouw aan een chronische aandoening lijdt, waardoor ze constant last heeft van maagzuur. Daarnaast lijdt ze ook aan slapeloosheid.

Kashuba is naar eigen zeggen verslaafd geraakt aan de cola door een promotieactie waarbij de consument prijzen kon winnen in ruil voor coca cola-blikjes. De duizenden opblaasbare matrassen en radiotoestellen die ze in de wacht sleepte, dienden als bewijsmateriaal.

Twee Russische rechtbanken verklaren Coca Cola nu schuldig. Volgens de rechters waarschuwt de frisdrankenproducent onvoldoende over de mogelijke gezondheidsproblemen bij overmatig gebruik. Kashuba kreeg een schadevergoeding van ongeveer 91 euro.

Kashuba zelf neemt echter geen genoegen met de luttele som. Zij zet haar aanklacht verder en eist zo'n 87.000 euro van Coca Cola.

15:58 Gepost door tapis in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

elk jaar... + 800 gram...

Belgen komen in vier jaar tijd 800 gram bij

De Denen zijn de dikste Europeanen, de Italianen de lichtgewichten van Europa. De Belgen stranden met een gemiddeld gewicht van 72,2 kilo, 800 gram meer dan in 2002, op de achttiende plaats in Europa.

Dat blijkt uit de recente Eurobarometer over gezondheid. Europeanen worden niet alleen dikker, maar ook groter en meten nu gemiddeld 169,9 centimeter, 0,5 centimeter meer dan in 2002. De Belg meet gemiddeld 170,3 centimeter.

In zeventien lidstaten is de Body Mass Index - de verhouding tussen lengte en gewicht - hoger dan 25, wat duidt op licht overgewicht. In België ligt de BMI net op 25, het Europese gemiddelde.

14:03 Gepost door tapis in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-11-06

geschorst... voor een knuffel...

Tienjarige geschorst omdat hij juf wil omhelzen

Aaron Perez wilde enkel zijn juf omhelzen.
Een knuffeltje van zijn lerares, meer vroeg de 10-jarige Aaron Perez uit New York niet om het weekend in stijl in te zetten. De juf had het echter zo niet begrepen: ze voelde zich beledigd door het 'sexy' verzoek en trakteerde hem op een schorsing. "Ik voelde me niet goed toen ik hoorde dat ik niet meer naar school mocht komen. Ik wou haar alleen maar een goed weekend wensen", vertelde Aaron aan de Britse nieuwszender CBS.

Volgens de lerares, die anoniem wenst te blijven, was er meer aan de hand en zou hij haar ook sexy genoemd hebben. "Dat stelt niets voor, die term wordt in huis en op tv constant gebruikt", verweren de ouders van de beschuldigde tiener zich. Ze waren eerst misnoegd dat de juf in kwestie een gesprek met hen uit de weg ging, maar na enige bemiddeling van de plaatselijke ombudsman lijkt er nu toch een telefonisch onderhoud uit de bus te komen.

15:29 Gepost door tapis in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |