30-04-08

nummerplaten wanbetalers uithangen

Pomphouder afficheert nummerplaten niet-betalers Zes maanden geleden begonnen Patrick en Katarina vol enthousiasme in het Jet-tankstation op de Boomsesteenweg. Einde mei zijn ze alweer weg. ”Mensen die doorrijden zonder betalen, hebben ons al 7.000 euro gekost”, zucht het koppel. ”Uit wanhoop heeft Patrick de nummerplaten van de doorrijders groot geafficheerd.

Na twintig jaar in de horeca wilden Patrick De Coninck en Katarina Wyllinck een rustiger leven gaan leiden. ”Zonder stress”, vertelt Patrick. Het koppel werd zelfstandig uitbater van een Jet-tankstation aan de A12, een toplocatie.

Uit eigen zak

Onmiddellijk werden de twee geconfronteerd met klanten die na het tanken doorreden zonder betalen. ”Soms scheuren ze weg, dwars door de aanplantingen. En het worden er steeds meer. Maandag hadden we er drie in één dag. Alles samen hebben die doorrijders ons al 7.000 euro gekost. En dat moeten we uit eigen zak ophoesten, want Jet wil wel het geld van de verkochte brandstof.”

Patrick vroeg de directie van Jet-Lukoil om maatregelen te nemen, maar kreeg steeds te horen dat er naar een oplossing gezocht werd, maar dat hij geduld moest hebben. .. ”Ik wilde zelf investeren in een mechanische bareel om het doorrijden te verhinderen. Dat mocht niet omdat het klantonvriendelijk zou zijn. Er hangen wel camera's, maar dat schrikt hen niet af. Moeten we er misschien achteraan lopen?”

Affiche

Patrick is vastbesloten de doorrijders de duvel aan te doen: in grote rode letters afficheert hij sinds enkele dagen de nummerplaten van de brandstofdieven en het bedrag waarvoor ze tankten. “Ik weet dat de wet het verbiedt. Maar daar trek ik me niets van aan. Wat die niet-betalers doen, is immers ook onwettelijk.”

15:10 Gepost door tapis in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.