02-05-08

We moeten meer scheten laten en boeren

scheten laten
Franse dokter: "We moeten meer boeren en scheten laten"

Meer boeren en scheten laten... Dat is in het kort het advies van een Franse dokter om het risico op kanker in de toekomst te verkleinen. In zijn boek 'Le Grand Ménage' (Het grote huishouden; nvdr) raadt Frédéric Saldmann zijn landgenoten aan om de natuur gewoon zijn gang te laten gaan. Lees: de Fransen moeten met z'n allen meer gassen uitstoten. "Elke dag produceren we meer dan twee liter gas. Al die troep ophouden kan schadelijke gevolgen hebben voor onze darmen. Daarom moeten we durven meer scheten te laten, het is gewoon een natuurlijk proces."

Maagbreuk
In dezelfde context wil hij in de toekomst een pak meer boertjes horen, zeker na elk maal. Op die manier moet het risico op een maagbreuk tegengegaan worden. De lucht in de maag veroorzaakt immers 'het zuur', wat op zijn beurt kan leiden tot kanker aan de slokdarm. "Geen toeval dat deze ziekte enorm toegenomen is in Frankrijk, we boeren gewoon veel te weinig", aldus Saldmann.

Ook zweten heeft natuurlijk een heilzame werking. "Veeg dus de druppels niet weg, anders krijgen de gifstoffen vrij spel. Zweet zendt trouwens ook een paar signalen uit die bij het andere geslacht in de smaak kunnen vallen." Boer Sjarel was dus al bij al nog niet zo slecht bezig.

13:00 Gepost door tapis in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.