05-05-08

wagen met ECHTE pk's

paardenwagen
Nieuwe wagen rijdt op echte paardenkracht

Het spreekwoord 'het paard achter de wagen spannen' is door ene Abdolhadi Mirhejazi uit de oliestaat Dubai wel erg letterlijk genomen. De man heeft een soort auto gebouwd die louter door paardenkracht wordt aangedreven, zij het dan wel slechts één pk. Mirhejazi doopte zijn voertuig om tot de Naturmobil, met als krachtbron een paard dat in het voertuig en achter de bestuurder staat. Door op een band te lopen, zet het paard de wagen in beweging.

Patent
Het frame van het voertuig is gebouwd uit licht polycarbonaat, een soort van kunststof dii doorzichtig en erg sterk is, met daarover doorzichtig plastiek. Zo kan het voertuig een snelheid van 80 km per uur bereiken, al is de gemiddelde snelheid slechts 20 kilometer per uur. Mirhejzai, die uit Iran komt en daar ook patent heeft aangevraagd voor zijn Naturmobil, heeft ruim 2 jaar aan de ontwikkeling van het voertuig gewerkt. Het paard staat op een loopband van fiberglas en produceert genoeg kracht om de 300 kilo wegende Naturmobil vooruit te krijgen.

Extra accu
Daarnaast wordt er ook genoeg extra energie opgewekt om een kleine accu op te laden, waarmee de verlichting en het elektrisch systeem kan worden gevoed. Die accu kan ook dienen om de kar verder te laten rijden als het paard moe is. Dat laatste wordt zelfs aangegeven via een sensor, die de lichaamstemperatuur van het paard mee. Is die te hoog, wordt de loopband automatisch gestopt en kan het paard zo'n 20 minuten uitrusten. De accu neemt dan automatisch zijn taak over.

De Naturmobil staat op zes motorfietsbanden. Voor de hygiëne is het voertuig uitgerust met een uitwerpselen- en urinevanger, kwestie van ook wat aan de diervriendelijkheid te denken.

16:30 Gepost door tapis in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.